O víkendu 10.-12. listopadu 2023 se v Nymburce uskuteční letošní poslední předodjezdové setkání Cyklu globálního dobrovolnictví. Zveme všechny, kteří uvažují o dobrovolnickém projektu či stáži v některé ze zemí Afriky, Asie, Střední a Jižní Ameriky, nebo prostě jen rádi přemýšlí o globálních souvislostech a dobrovolnictví. Společně budeme hledat odpovědi na tyto a mnohé další otázky:

  • Co je to mezinárodní dobrovolnictví a jak ho chápe INEX?
  • Jaké motivace mají lidé, kteří chtějí dobrovolničit v zemích globálního Jihu?
  • Je dobrovolnictví a cestování vždy prospěšné, nebo mohou i uškodit?
  • Jak mluvit o zahraniční zkušenosti a nešířit při tom zavádějící stereotypy?
  • Proč v INEXu používáme pojem globální Jih a ne rozvojový, nebo třetí svět?
  • Kam se poděl druhý svět?

Program se skládá z rozmanitých metod neformálního učení a kritického myšlení, jako jsou diskuze, skupinová práce, individuální zamyšlení, práce s články i videi, a nechybí ani krátké hry. Volné chvíle a večerní program je možné využít pro seznámení a výměnu zkušeností s ostatními dobrovolníky a také vedoucími workcampů, kteří se budou školit na stejném místě.

Pro účastníky*ice přihlášené na INEXí workcamp v jedné ze zemí globálního Jihu je školení zdarma, jelikož poplatek za něj byl zahrnutý v účastnickém poplatku pro Cyklus globálního dobrovolnictví.

Pokud se zatím s INEXem nechystáš dobrovolničit do globálního Jihu, ale chceš se školení zúčastnit, současně s přihláškou prosím zašli i účastnický poplatek 300 Kč (č. účtu: 21 00 11 41 78/2010, do poznámky prosím uveď “CGD_tvoje příjmení”). Jestliže se pak rozhodneš přihlásit na projekt do zemí globálního Jihu, peníze ti nepropadnou, snížíme ti účastnický poplatek za Cyklus globálního dobrovolnictví o 300 Kč. Školení už pak samozřejmě nebudeš muset opakovat.

V ceně je zahrnuté ubytování i strava.

S dotazy se můžeš obracet na:

Martin Rataj
vzdelavani@inexsda.cz
+420 728 070 666

Donor