V rámci evropské iniciativy Týden globálního vzdělávání proběhne ve středu 20. 11. festival s názvem Klima se mění. A co my? Již druhým rokem některé organizace zabývající se globálním (rozvojovým) vzdělávání v České republice spojí síly a během odpoledního programu se zaměří na aktuální téma klimatických změn a klimatické krize. Téma bude nahlíženo z pozice různých aktérů od státních zástupců, přes učitele, studenty či vědce. Kromě panelové diskuze bude možné zažít formou workshopů jak je toto téma uchopené během výukových lekcí na školách.

Akce je určena všem, které téma globálního vzdělávání a klimatických změn zajímá. Pro účast je nutné se přihlásit skrze tento formulář do 15. 11.

Pro zvětšení programu zvolte „Zobrazit obrázek“

Týden globálního vzdělávání je celoevropská iniciativa pořádaná North-South Centre při Radě Evropy. Na základě aktuálního dění a inspirováno středoškolskými stávkami Fridays for Future se tématem pro rok 2019 stal boj s klimatickými změnami. Do Týdne globálního vzdělávání se mohou zapojit jak školy, tak i česká veřejnost po celé ČR na akcích pořádaných a podporovaných organizacemi ADRA, ARPOK, Charita Česká republika, INEX – SDA, Jeden svět na školách – Člověk v tísni, NaZemi, SEVER a Varianty – Člověk v tísni sdruženými v Českém fóru pro rozvojovou spolupráci.